LEGFRISSEBB HÍREK

Az elengedés is egy kis halál 

Készülődünk az új dalok végleges formába öntésére, beszélgetünk, hogy mi az ami foglalkoztat bennünket manapság. Művészként hogyan tudunk kiteljesedni egy arra egyáltalán nem adott pillanatban.
Miről gondolkodunk, mi az, ami egyáltalán átjuthat az ingerküszöbön.
Nyilván a sok veszteség, és annak feldolgozása. Nade milyen veszteségre gondolt Eszter?

Nem gondolnátok, hol töltöttük a pandémiát 

Mit csináljon a zenész, ha nem csinálhatja azt, amit a legjobban szeret a világon? Vagy másképp kérdezve, lehet-e egy művésznek megtiltani, hogy művész legyen? Erre kézenfekvő a válaszunk, nem lehet. A pandémia alatt ismét újra kellett értékelnünk egy rakás dolgot az életünkkel kapcsolatban. Mondhatnánk azt is, hogy az alkotónak a krízishelyzet mindig jól jön, hiszen téma téma hátán, csak győzzön válogatni. Ez egy kicsit így is van, de azért azt is tudni kell, hogy a "művészlélek" érzékeny, nagyon könnyen kimozdul az egyensúlyi helyzetből, ráaádásul az elmúlt egy évben velünk együtt tulajdonképpen mindenki ugyanúgy elhagyta a komfort zónáját, tehát nem volt kinek "panaszkodni".

De ha okosan átgondoljuk, hogy hogyan lehet egy ilyen holtidőt az előnyünkre fordítani, akkor rá kell jöjjünk, hogy ennyi szabadságunk remélhetőleg egy jó darabig nem lesz, úgyhogy irány a stúdió.

4 dalt sikerült rögzítenünk, és az első videoklipünk hamarosan meg is jelenik. Nagyon várjuk már a lehetőséget, hogy előadhassuk nektek.

 

Nem gondoltuk volna 

Az utolsó posztunk arról szólt, hogy elbúcsúzunk a karanténtól. Gondoltuk mi, ugyanis ez a poszt tavaly nyáron íródott. Azóta tulajdonképpen igazi koncertünk nem is volt. Többször úgy tűnt, hogy lesz, de végül minden alkalom törlődött, halsztódott, lemondódott. Volt egy koncertünk beírva a naptárba, ami szintén folyamatosan csúszott, itt Szűcs Gabi vendégeként, Falusi Mariannal közösen vettünk volna részt egy nagyzenekari produkcióban, melynek címe Pop, Swing and Soul, és a zenei világtörténelem ilyetén stílusú nagysikerű opuszaiból válogatott dalok szerepelnek a műsoron. Nos végül ezzel a koncerttel kezdtük meg hivatalosan a 2021-es évadot, május 21-én, Pécsett, a Zsolnay Negyedben. Fantasztikus érzés volt újra igazi közönség előtt játszani. Ráadásul becsempésztük a programba egy-két saját dalunkat is, szinte már olyan volt, mint régen.

A koncertről lőttünk egy pár képet is, reméljük látszik a jó hangulat. KÖszönjük Szűcs Gabinak a meghívást, Falusi Mariannak a remek társaságot, és a muzsikus kollégáknak a fantasztikus zenei élményt.

Viszlát karantén - ingyenes koncerttel indítunk 

Ezt is megértük, úgy tűnik, hogy hivatalosan is bejelenthetjük, újra koncertezünk. Első fellépésünk nem is akármilyen helyen, hanem a vadonatúj Újpesti Rendezvénytér teraszán, a Terasz LIVE! koncertsorozat keretin belül kerül megrendezésre. Már nagyon várjuk, hogy minél többen találkozhassunk a helyszínen. A belépés ingyenes, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben üdvözítő hír.

Találkozzunk újra!

VEQ a Petőfi Akusztikban 

Március 3-án 13:00 órakor élő tévéfelvételen koncertezik a zenekar az A38-as hajón. A helyek korlátozottan állnak rendelkezésre, az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény facebook oldalán lehet majd. Az esemény facebook oldala:ITT

 

Baján szeretik a jazzt. - Élménybeszámoló 

Június 22-én a Múzeumok Éjszakáján Baján, a Türr István Múzeum kertjében játszottunk - volna. De az időjárás közbeszólt, és még éppen időben úgy döntöttünk, hogy átköltözünk az eső esetére biztosított alternatív helyszínre, a Művészetek Házába. 
Fantasztikus vendéglátásban volt részünk, azonnal kaptuk a helyben sütött mindenféle süteményeket, a helyben termelt italokat, szóval nem panaszkodhattunk.
A közönség fenomenális volt, a technikai személyzet kimagaslóan együttműködőek.

Meg kellet állapítsuk, Baján szeretik a jazzt, hatalmas tapsokat kapott szólóink, és a szűnni nem akaró vastaps a végén legállabbis nekünk ezt jelzi.
NAGYON KÖSZÖNJÜK A MEGHÍVÁST

 

https://www.instagram.com/veqmusic/

A következő generáció 

Sokszor érezzük úgy mostanában, hogy a lehetőségek növekedésével ellentétben egyre kevesebben hallgatnak mai jazz zenekarokat. Egymás között beszélgetve megállapítottuk, hogy annyira sok új előadó van, hogy szinte fárasztó mindenkit meghallgatni, biztos egyszerűbb a régiekhez nyúlni. Szerencsére közöttünk vannak sportemberek, akik a futáshoz pédául hallgatnak zenét, és a mostani streaming szolgáltatók között akad olyan, amelyik a telefonon tárolt, vagy régebben hallgatott zenéink alapján hetente újabb és újabb listákat állít össze, és meg kell állapítsuk, nagyon sok jó zene van. Ha benneteket is érdekel, itt van egy pár péda linkkel:

Jacob Collier: egy multiinstrumentalista ufó - https://www.youtube.com/watch?v=VPLCk-FTVvw
Cory Henry: Brooklynból érkezett eredetileg orgonista, de hallhatóan nem csak az megy neki - https://www.youtube.com/watch?v=6m0lk3M3_Ts
Theo Katzman: Los Angeles nagyon sok jó zenét termel mostanában, Theo nagyon jó számokat ír, és fantasztikus energiával adja őket elő. - https://www.youtube.com/watch?v=SD3GrPgqSZ0

Joy Crookes: Dél London bangladeshi csodája ez a "kislány", amellett, hogy végtelenül cuki, Amy Winehouse reinkarnációja is lehetne: https://www.youtube.com/watch?v=xuTDKlyXbQg

 

Na ki ismeri őket?

Francia újhullámos világgal jelentkezik a VEQ - Klippremier 

A Nemzeti Kulturális Alap segítségével új videóval jelentkezik a Váczi Eszter & Quartet. Papp Éva és Schneider Zoltán visszanyúltak a 60-as évek francia újhullámos képi világba - mely, mint tudjuk Eszter egyik kedvence - és a Tangerine című hollywoodi film felvételi technikáját "kölcsönvéve" forgatták le legújabb klipjüket a zenekar Egy perc című dalára.

A klipben fontos szerep jut Eszter hobbijának, a futásnak, illetve a minimalizmusnak. A gyönyörű képsorokkal rögzített pillanatok már már egészen intim közelségbe visznek az énekesnőhöz, akiről eddig is tudtuk, hogy gyönyörű, de talán ilyen "őszintén" még nem mutatta meg magát soha a nagyközönségnek.

A stylist Gönczy Andrea, smink, haj Kiss Csilla, a film készítéséhez a Filmic Pro, illetve a DJI Osmo volt segítségünkre.

 

Boldog 2019-et Mindenkinek! 

Újult erővel indulunk neki a 2019-es évnek. Az biztos, hogy ismét nekiálltunk dalokat írni, de több más tervünk is van az idei évre. 

Az első koncertünk január 9-én lesz az If Kávézóban a Ráday utcában. Érdemes előre helyet foglalni, nehogy ne jusson asztal.

 

Hírlevél, hogy le ne maradj a fontos dolgokról!

Add meg az elérhetőségedet!

Itt megvásárolható

Previous events